16 Mayıs 2013 Perşembe

900 Milyonu Geçkin Android Cihaz Aktif Edildi

15 Mayıs akşamı başlayan ve 17 Mayıs’a kadar sürecek olan Google I/O etkinliğinde Android ile ilgili birçok bilgiye yer verildi. 6.000 üzerinde 90 farklı ülkeden bir araya gelenlerle başlangıç ayapan Google I/O etkinliği ayrıca Android uygulama ve YouTube kanalından da takip edilebiliyor. Android ve YouTube ile birlikte 50.000 kadar kişinin takip ettiği tahmin edilen organizasyonda Sundar Pichai, iki yıl önce 100 milyon Android cihazın aktif edildiğini bugün ise bu rakamın 900 milyon olduğunu belirtti. Google Play Store üzerindeki uygulama indirme rakamlarının da ifade edildiği organizasyonda bugüne kadar 48 milyar indirme gerçekleştiği belirtilmekte.

1x1.trans 900 Milyonu Geçkin Android Cihaz Aktif Edildi


2012′ye göre neredeyse 2 ye katlanan bu değerlere göre bir ay içerisinde Play Store üzerinden 2.5 milyar indirme gerçekleşiyor. Bu rakamında aktifleşen Android cihazlarla birlikte daha da artması bekleniyor.

Birçok mobil üretici tarafından tercih edilen Android’in en büyük avantajlarından birisi kuşkusuz Play Store üzerinde sunulan ücretsiz uygulama sayısı. Ayrıca mobil üreticilerin de kendi arayüzlerini geliştirmesine olanak sağlayan Android’in kişiselleştirme konusunda şimdilik en iyi platformlarından birisi olmaya aday.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder