21 Mayıs 2013 Salı

Android Mi Yoksa iOS Mu?

Bu yazımızda sizlere Mert isimli bir arkadaşımızın bize yollamış olduğu yazıdan bahsedeceğiz. Mert arkadaşımız bu yazısında Android mi iOS mu sorusuna cevap bulmaya çalışmış. Kısa ve öz olarak anlatılan bu yazıdan sizlerin de bizler gibi bilgileneceğini düşündük ve yayınlamaya karar verdik. İşte Mert arkadaşımızın bize göndermiş olduğu ve iOS ve Androd hakkında hazırlamış olduğu yazı: iOS ve Android işletim sistemleri bilindiği üzere birbirine rakip firmanın sahip olduğu yazılımlardır. Günümüz teknolojisini ve kullanıcıların memnuniyetini göz önüne alarak karşılaştırmaya başlıyorum; Dokunmatik telefon ve tablet pcler için çıkan ilk uygulamalar iOS işletim sistemi içindir, Android’in kullanım hakkı daha sonra doğar. Aralarında çok büyük bir fark olmasa da Android’e nazaran iOS’da uygulama sayısı fazladır.

1x1.trans Android Mi Yoksa iOS Mu?


Android tamamen kullanıcının isteği üzerine hareket eder, yani Android’de dilediğiniz kadar özgürsünüz fakat iOS’da bu durum farklı, sizin kullanım alanınızı oldukça kısıtlıyor. Kullanım kolaylığı ise iOS’da daha makul. Tüm telefon ayarlarını menüdeki ayarlar sekmesinin altında açılan pencerelerde görebilirsiniz. Android’te ise bu durum 5 ana pencere ve bu pencerelere eklenen kısayollar (widget) ile daha karmaşık bir hale geliyor. Performans için söylenecek hiçbir şey yok; açık ara iOS önde. Uygulamalarda ise Android son zamanlar oldukça fazla mesai harcasa da iOS’u yakalayamıyor. Kısacası; eğer telefonunuzu kurcalamayı seviyor, cep yakmayan fiyat istiyor ve teknoloji ile aranız oldukça iyiyse Android’i tercih edebilirsiniz. Eğer kullanımı kolay ve kafa karıştırmayan bir cihaz istiyorsanız iOS tam biçilmiş kaftan.

Mert isimli arkadaşımıza bu yazısı için teşekkür ediyoruz ve yeni yazılarını beklediğimizi belirtmek istiyoruz. Eğer sizlerde kendi yazılarınızı sitemizde yayınlamak isterseniz iletişim bölümünden bizlere iletebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder