16 Mayıs 2013 Perşembe

Microsoft Windows 8’li Mini Tabletler Geliyor


Yazılım devi Microsoft, geçtiğimiz yıl tabletler için geliştirdiği Windows 8 ile sektöre iddaalı bir giriş yaptı. Hatta, kendi markasıyla pazara sürdüğü Windows 8 üzerinde çalışan Surface isimli tableti ile oldukça ses çıkardı.




Microsoft'un Finans Grubu Başkanı (CFO) Peter Klein, firmanın ilk çeyrek finansal sonuçlarını açıkladığı basın toplantısında Windows 8’li tabletler ile ilgili açıklamalarda da bulundu. Partnerleriyle Windows 8’li mini tabletler(7 veya 8 inç büyüklüğünde) üzerinde çalışmaya başladıklarını söyleyen Peter Klein, tablet sektörünün önemli oyuncuları arasına katılmak için bu kararı aldıklarını söyledi.

Dizüstü bilgisayarlarda çalışan Windows isimli işletim sistemlerini geliştiren Microsoft, dizüstü bilgisayarların yerini tabletlere bırakıyor olması nedeniyle tablet sektöründe iddaalı olmak istiyor. Firma, geçtiğimiz yıl Windows 8’in tablet sürümü olan Windows RT ile pazara iddaalı bir giriş yaptı. Hatta, kendi markasıyla ürettiği Surface isimli yenilikçi bir tableti pazara sürdü. Surface, kılıfı sayesinde anında dizüstü bilgisayara dönüşebiliyor ve dizüstü bilgisayarların geleceğine işaret ediyor. Peter Klein bu konuda kesin bir şey söylemese de Surface’in mini sürümü de pazara sürülebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder