21 Mayıs 2013 Salı

Android Karlarının %95′i Samsung’un

Akıllı telefon dediğimizde ilk akla gelen firmalardan birisi olan Samsung’un Android platformu üzerinde büyük hakimiyeti sürmeye devam ediyor. Strategy Analytics tarafından gerçekleştirilen analizlere göre Android cihazları yılın ilk çeyreğinde 5.3 milyar dolar satış karı elde etti. Bu satışlarda ise en büyük payı hatta neredeyse tamamı Samsung elde ediyor. Edinilen bilgilere göre Samsung 5.1 milyar dolar kar elde etmiş durumda. Yani toplam karın %95′i Samsung’un eline geçmiş durumda. Samsung’un bu bu gelirleri elde etmesindeki en büyük etken kuşkusuz piyasaya gösterişli ve güçlü ürünler sunuyor olması. Samsung’un ardından ise toplam gelirin yüzde 2.5′ini elde eden LG geliyor. Samsung ve LG’den geri kalan yüzde 2.7′lik kısım ise diğer Android üreticilerinin elinde.

1x1.trans Android Karlarının %95i Samsungun


Son araştırmalara göre akıllı telefon pazarının toplam karı 12.5 milyar dolar seviyesinde. Bu pazarın ise yüzde 43′ü Android platformunu kullanıyor. Akıllı telefon pazarı içerisinde Samsung yüzde 30.8′lik orana sahip ve lider durumda. Ayrıca araştırma içerisinde Samsung’un 2013′ün ilk çeyreği içerisinde 64.7 milyon satış yaptığı da belirtilmekte. Sunulan bu rakamın ise sevkiyattan değil, son kullanıcıya ulaşan cihaz rakamı ile elde edildiği belirtilmekte.

2013 yılının 2. çeyreğinde Samsung’un piyasaya sunduğu Galaxy S4 modeli bu araştırmalara şimdilik dahil değil, gelecek araştırmalarda dahil olacak olan bu akıllının akıllı telefon pazarında Samsung’un daha da yükseklere çıkaracağı kesin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder