16 Mayıs 2013 Perşembe

Grand Theft Auto IV

Grand Theft Auto IV, Rockstar şirketinin çıkardığı oyun serisinin şimdilik en yeni oyunu. Bir dönemler herkesin severek oynadığı GTA II-III-Vice City gibi eğlenceli versiyonlardan sonra, ilk başlarda herkesi şaşırtan fakat değeri geç anlaşılan San Andreas bölümü çıkarılmıştı daha önceleri. Birçok kişi hayal kırıklığına uğrasa da, milyonlarca oyuncunun keyifle oynadığı oyunlardan bir tanesi olmayı başarmıştı. GTA IV ile birlikte büyük değişiklikler geliyor karşımıza. Grafikler, görevler ve ana karakter tamamen farklı bir halde. Bu oyunda karakterimiz Amerikalı değil, Niko adında bir göçmen. Niko, kuzeni Roman’ın ısrarları üzerine Liberty City’e yeni bir hayat kurmaya gidiyor ve buradan sonra oyuna başlıyoruz.

1x1.trans Grand Theft Auto IV

Görevler önceki oyunlara göre daha sistemli, gerçekçi ve ilgi istiyor. Mesela araba oyunları ile yaptığımız görevler, adam öldürme görevleri vs. tamamen apayrı bir heyecan ve eğlenceli geçiyor. Oyunda ilk görevi tamamlamadan serbestçe gezemiyorsunuz, öncelikle ilk görevi tamamlamalısınız. Daha sonrasında ise ister araba, ister motor oyunları ile vakit geçirin, isterseniz sokaklarda dolaşın, hatta kuzeniniz Roman ile bowling vb. 2 kişilik oyunlar ile vakit geçirebilirsiniz. Bu oyunda farklı olan bir hususta cep telefonu. Önceki versiyonlarda da bulunan cep telefonunun buradaki farkı, sizin de arama yapabiliyor olmanız. Sokaklarda polisler boş boş dolaşmıyor, kaldırımlardaki hayat kadınları artık banklarda gazete okuyor, sokak müzisyenleri ve bunlar gibi birçok detaya önem verilmiş. Artık arabanın tekerini kaldırıma sürtünce motor yanmıyor, nereye hasar gelirse orası alev almaya başlıyor. Başka bir farklılık, arabalardaki radyoların çaldığı müzikler çok iyi seçilmiş ve yaklaşık yarım saat kadar farklı müzikler dinleyebiliyorsunuz.
1x1.trans Grand Theft Auto IV

Oyunda görebileceğiniz nadir kötülüklerden bir tanesi, oyunun sanki multiplayer amaçlı üretilmiş olması ve herhangi bir seçim yapmadan önce multiplayer üyelik giriş sayfasını açıyor olması biraz vakit kaybına neden oluyor. Ve oyuna girerken Social Club aktif edilmeli. Bir diğer problem oluşturan noktalardan birisi de, oyunun Win7 sistemlerde arasıra da olsa kasıyor olması. Çeşitli eklentilerle bu sorunu giderebiliyorsunuz fakat yine de diğer sistemlerdeki performansa ulaşamıyorsunuz.

Fakat sonuç olarak herkesin beğenebileceği, eski versiyonlarına göre daha da zevk alabileceği bir oyun yaratılmış ortaya. Özellikle 3D oyunlar açısından bakarsak, GTA IV ile büyük farklılıklar görebilirsiniz. Az önce belirttiğimiz sorunları umarız yakın zamanda çıkaracakları GTA V oyununda atlatmış olurlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder