16 Mayıs 2013 Perşembe

Google’dan Mesajlaşma ve Görüşme Servisi “Babel”

Google’ın her sene düzenli bir şekilde sunduğu geliştirici konferansı 15 Mayıs Çarşamba günü başladı. Bu yılki konferans da karşımıza pek yenilik çıkmayacak olması bizi üzse de yeni sunulacak Android güncellemesi bizi oldukça heyecanlandırmakta. Android güncellemesinin yanı sıra Google Glass hakkında birçok bilginin sunulacağı konferansta Google’ın yeni mesajlaşma ve görüşme servisi Babel’in de sunulmasını bekliyoruz. Önceleri Google Hangouts ismiyle anılan bu servisin ismi daha sonradan Google Babel olarak değiştirildi. Bu yeni servisin öncelikle iMessage ve BBM’ye bir rakip olarak gösterilebileceğini belirtmek isteriz. Aslında Google Babel kısaca Google Chat, Google Talk, Gmail Chat ve Google+ platformlarının tek bir uygulamada birleştirilmesi diyebiliriz.

1x1.trans Googledan Mesajlaşma ve Görüşme Servisi Babel


Google Talk’a göre grup olarak mesajlaşma imkanını sunan ve daha iyi bir kullanıcı arayüzüne sahip olmasını beklediğimiz Google Babel’ın mesajlaşma konusunda en iyi uygulamalardan birisi olmasını bekliyoruz. Google+ ile entegrasyonu ile geliştirilmiş grup sohbetlerine sahip olmasına kesin gözle bakılan uygulama böylelikle bizlere kolaylıkla bir grupla konuşma ve mesajlaşma imkanı sunacak.

Google’ın yeni servisi Babel konusunda şimdilik bu kadar bilgiye yer verilmekte. Bu servis hakkında Google tarafından yapılan açıklamalardan sizleri haberdar edeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder